May 14, 2008

En vecka till...

Det har gått en vecka sedan jag loggade in här senast. Tiden går extra fort när man har skoj, säg det ju i alla fall. Jag tror lite mer på kombinationer av olika faktorer i det här fallet. Jag har helt enkelt inte haft så mycket att skriva om och massor av andra saker på min lilla hjärna. En uppsjö av intryck av sköljt över mig den gångna veckan. Och tillråga på allt så var jag bara hemma och vände en snabb sväng. Paniktvättade lite och började röja bland mina saker. Det är en hel del som skall plockas och rensas bland nu, och även om jag kommit en bit på vägen så är det långt kvar. Jag insåg att jag var tvungen att tänka om, att låta tankarna vandra utanför boxen, för att använda ett söndertjatat uttryck. Men som strömningar under allt så finns det andra anledningar till att jag inte skrivit eller vetat vad jag skall skriva om. Jag börjar känna att det är dax att ta lite stora steg, och öppna upp mig för nya tankar och ideer. Det är med andra ord läge för förändring nu på vårkanten, eller vad man nu skall kalla det.

Vi var ute och vandrade på Omberg i helgen. Vädret var riktigt bra och det var helt underbart att få vara ute i skogen igen. Vi frifromade lite mellan flera av de olika vandringlederna för att få en sträckning som vi själva kände var spännande. Vi klättrade bland annat ned för branten i Oxbåset och passade på att ta ett litet dopp därnere bland klipporna. I underbara svinkalla Vättern i början på Maj, och det roliga är väl att det är fjärde gången jag badar i år. Det känns skönt att göra lite sådana här vilda saker, att göra det man själv vill. Vi besökte även flera av fornborgarna som ligger på bärget, inklusive Hjässan. Klockan var närmare halv åtta när vi kom tillbaks till bilen, men vi tog oss ändå tid att lite hastigt besöka även Drottning Ommas borg. Det var roligt och inspirativt att för första gången se berget och platserna i verkligheten och insupa atmosfären.

Så nu är jag åter hemma och har börjat rota i alla gamla saker, och rensa ut bland annat böcker jag inte kollat på de senaste tio åren. Den stora frågan är ju varför man sparar på så mycket konstiga saker, vad är nyttan och vad är meningen. Varifrån kommer bra att ha mentaliteten som så länge genomsyrat mig. Det är väl bara att krypa till korset och erkänna att man är en hamster.

Lev väl!

No comments: