March 8, 2008

Utrensningar ...återkomsten

Jag upptäckte att jag för ett tag sedan nämnde mitt rensande här hemma, nu jäklar har jag låtit det helt och fullt medvetet gå över styr. Nästan alla gamla VHS filmer är nu borta, utom de jag känner allra mest för. Och ett antal DVD:er har rensats ut, möjligen för att säljas. Dock så kommer min gode far anektera alla VHS-filmerna och ta med dom till "sommarstugan", så helt borta är dom ju inte.
Flera av bokhyllorna har också fått lite besök, även om det inte tömdes så kraftigt där, inte än iaf. Cellen ute i hallen har börjat få sig en ordentlig rensning också. Många böcker där ute, jag inte kommer läsa om, eller köpt på reor eller utrensning på bibliotek och inte mer än skummat igenom. Så bland dem har jag rensat friskt, och skall fortsätta.

De stora garderoberna har rensats ordentligt och jag har tagit bort än mer gamla kläder, och sånt jag sparat för att det kanske skulle vara bra att ha, som pärmar och annat. Allt har åkt i soporna nu, tillsammans med gamla kuddar, slitna sängkläder, trasiga och udda handdukar och
en hel massa annat. Det känns som en stor befrielse, och en av garderoberna är i princip tom nu, helt otroligt. Och utanför står 8 kassar gamla barnkläder, och en säck skräp.

Även köket har fått sig en ordentlig omgång och en sopsäck skit är på väg därifrån. Det känns underbart att göra upp med sitt samlarbeteende, och mest bara se till sånt som verkligen behövs.

Jag känner att jag börjat återfå ett fokus och en mening med mitt liv. Jag har ett mål, och jag får ha visionerna, hur fluffiga dom än är. Fast jag får väl erkänna att det finns lite baktankar i alla denna rensning. Jag kände att jag behöver nya grep för att komma i kapp mig själv igen. Jag har rest mig ur askan, och jag är jag. Det finns inga fel inom mig, det finns bara möjligheter.

No comments: