Ett snabbt recept på något som är relativt enkelt att tillaga, och blir gott.
1 pkt Bacon 140g
1 Gul lök, delas och skivas.
1 stor morot, skärs i stavar ungefär dubbelt bredda som en tändsicka.
ca 1 1/2 dl kålrot, skärs i stavar ungefär dubbelt bredda som en tändsicka.
ca "3 nävar" hackad vitkål.
1 liten burk champinjoner.
1 liten burk skivade vattenkastanjer.
1/2 elefantvitlök, hackas ganska fint.
2 msk tomatpure
1 tsk Curry
1 tsk Kalv eller oxfond
1/2 burk Creme Bonjour Cusine Vitlök och Örter.
1/2 burk Lätt Creme Fraiche
ca 1 dl Mjölk eller Naturell Youghurt
1/3 tsk Spiskummin.
1/3 tsk Gurkmeja
Salt och Svartpepper eller Chilipulver efter smak.
Smält en klick smör och ca 1 msk olivolja i en gryta och när smöret tystnat lägg i vitlök, curry och ca hälften av tomtapuren. Fräs allt ihop på medelhög värme i en minut och klipp sedan ned baconet i strimlor som är ca 1 cm bredda. Fräs någar minuter till och lägg sedan i alla grönsakerna. Rör om en del och låt allt fräsa i ca 5 - 10 minuter under omrörning.
Häll sedan i Creme Bonjour, Creme Fraiche, fonden, resten av tomatpuren, spiskummin, gurkmeja, salt och peppar. Rör om kraftigt så allt blandas och se lite vilken konsistens det får. Häll i mjölk eller naturell youghurt så det blir lite vattnigt. Låt alltihop sedan småputtra och reducera på spisen i ca 15 - 20 minuter. Dubbelkolla så grönsakerna är hyfsat mjuka innan servering bara.
Denna grytan funkar med potatis, pasta eller ris, eller med lite sallad som jag äter den :)
Lev och smaka väl!
November 15, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment