November 1, 2007

Curry Biffwokgryta

Jag gick omkring på ICA Maxi en dag och klurade på vad jag skulle laga för mat. Kände för att göra något med bambuskott och minimajs ...och antingen räkor eller kött. När jag stod och tittade i köttdisken fick jag en ide, at köpa en storpack lövbiff till hyfsat pris. Det skulle ju vara lätt att strimla också. Så sagt och gjort, så fick det bli. Köpte även en paket renskav, så en dag i helgen sen skall det bli wok med renskav.

Ingredienser
ca 0,4 - 0,5 kg Lövbiff
1 mellanstor lök
2 morötter
ca 10 cm purjolök
1 /2 Röd eller grön paprika
1 elefantvitlök
1 liten burk strimlade Bambuskott
1/2 400g burk Minimajs
1 msk tomatpure
1/2 tsk Curry
1 krm Spiskummin
1 krm Gurkmeja
Svartpeppar och salt
1 msk Creme Bonjour Cusine - Vitlök och örter
2 msk Lätt Creme Fraiche
alt. 1 tsk Dijon Senap Provencale

Börja med att strimla lövbiffen, samt skala lök och morötter. Morötterna och purjolöken klyvs på längden och skärs i ca 4 cm långa "tändstickor". Löken halvas och skivas tunnt. Vitlöken hackas smått. Paprikan strimlas tunnt. Minimajsen delas i tre bitar.
Tag en stor gryta av något slag och smält ca 25g smör och en skvätt olivolja i den. När den är varm häller man i först hälften av vitlök, sen Curry och sist tomatpuren, och rör om kraftigt så allt blandar sig. Man låter det fräsa på medelvärme i ca 2 minuter innan man lägger i lök och morötter och fräser dom. När löken och morötterna börjat mjuka, säg ca 5 - 10 minuter lägger man i bambuskott, minimajs och purjolöken. Rör om nog och ser till att det fräser bra i grytan, och rör om med jämn mellanrum. Efter ca 3 - 5 minuter kryddar man med resten av vitlöken, spiskummin, gurkmeja, svartpeppar och salt, samt rör ned den strimlade biffen och paprikan. Rör om noga och låt det fräsa tills man ser att köttet börjat tillagas, säg ca 5 minuter. Häll sen på Creme Fraiche och Creme Bonjour Cusine, och rör noga. Smaka av med mer svartpeppar, salt och kanske lite Curry och Chilipeppar, och låt det stå och puttra i 10 minuter.

Serveras nog med fördel till pasta eller ris. Jag som går på diet äter den dock som den är med sallad av tomat, gurka och isbergssallad.

Detta var ju skoj!

Lev väl och låt smaka!

3 comments:

jes6ica said...

Sounds tasty, but baby corn in a can? Tsk tsk! Why not fresh? :)

Johan said...

Was in somewhat of a hurry and just grabed them when I saw them next to the sliced bamboo shoots. Might get them fresh next time, and yes fresh works just as well :)

jes6ica said...

Good to hear. I am relieved! :)